" Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί, μήτε μάτην'' - Αριστοτέλης, 384-322 π.χ.
'' Tell me, I forget / Show me, I remember / Involve me, I understand '' - Ancient Chinese proverb ( 告訴我,我忘記了。告訴我,我記得。涉及我,我的理解 )

- Αλληλεγγύη μεταξύ Σκύλων!

Η μία σκυλίτσα η Lily είναι τυφλή. Και η άλλη η Maddison είναι η οδηγός της. Και τα... δύο κάνουν τη βόλα τους. Οι σκυλίτσες είναι αχώριστες εδώ και 5 χρόνια, από την στιγμή που οι κτηνίατροι αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν και τα δύο μάτια της πανέμορφης Lily. Έχασε την όρασή της, όταν ήταν 18 μηνών και αφού έπασχε από μια σπάνια ασθένια, κατά την οποία τα βλέφαρα μεγάλωναν προς τα μέσα. Τα μάτια της 6χρονης σκυλίτσας είχαν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό κι έτσι έπρεπε να αφαιρεθούν. Τότε ξεκίνησε και ο ιδιαίτερος δεσμός της με τη Maddison, η οποία δέχθηκε την τραυματισμένη Lily ως ελάχιστη αλληλεγγύη μεταξύ δυο πλασμάτων.
Όταν κυκλοφορούν έξω, τις περισσότερες φορές η Maddison οδηγεί και η Lily περπατά κοντά της ακουμπώντας τη, ώστε να γνωρίζει που πρέπει να πάει. Η Lily κάνει όλα τα πράγματα που κάνουν οι φυσιολογικοί σκύλοι και αν κανείς την δει στον δρόμο δεν θα καταλάβει, ότι είχε πρόβλημα με τα μάτια της, αλλά απολαμβάνει πιο πολύ την ξεχωριστή παρέα της Maddison. (πηγή: σταχυολόγηση από άρθρο της Μ.Δημητρίου,http://www.News247.gr )