" Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί, μήτε μάτην'' - Αριστοτέλης, 384-322 π.χ.
'' Tell me, I forget / Show me, I remember / Involve me, I understand '' - Ancient Chinese proverb ( 告訴我,我忘記了。告訴我,我記得。涉及我,我的理解 )

- Πλύσιμο Ρούχων μόνο με τον Ήλιο και τη Χημεία

(πηγή: σταχυολόγηση από http://www/econews.gr). Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας “Applied Material & Interfaces”, επιστήμονες ανέπτυξαν ένα αυτοκαθαριζόμενο από τις βρωμιές, βαμβακερό ύφασμα. Το ύφασμα είναι καλυμμένο με μια ειδική επίστρωση διοξειδίου του τιτανίου το οποίο διασπά τη βρωμιά και τους λεκέδες όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως. Η χημική αυτή ένωση χρησιμοποιείται ήδη σε μια σειρά προϊόντων, όπως αυτοκαθαριζόμενα παράθυρα, πλακάκια μπάνιου και κουζίνας, αντιηλιακά προϊόντα, ακόμα και κάλτσες που δεν…μυρίζουν.
 Αυτοκαθαριζόμενα βαμβακερά είχαν παραχθεί και στον παρελθόν, αλλά η χρήση τους ήταν περιορισμένη, καθώς οι ιδιότητές τους ενεργοποιούνταν αποκλειστικά με έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία αποτελεί μέρος μόνο του φάσματος του ηλιακού φωτός. Η πρόσθεση νανοσωματιδίων αζώτου, αργύρου και ιωδίου στο διοξείδιο του τιτανίου, σύμφωνα με την έρευνα των Κινέζων επιστημόνων Mingce Long και Deyong Wu, ενεργοποίησε τη δυνατότητα αυτοκαθαρισμού κάτω από το κοινό ηλιακό φως. Επίσης, η επίστρωση αυτή παρέμεινε άθικτη ακόμη και μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα των ρούχων.
Αντίστοιχη έρευνα είχαν διενεργήσει νωρίτερα μες το έτος επιστήμονες του University of California at Davis. Ο επικεφαλής της έρευνας Ning Liu είχε δηλώσει πως οι εξελίξεις αυτές ανοίγουν νέες προοπτικές στον κλάδο της υγείας, της επεξεργασίας τροφίμων και θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής ατόμων που ζουν σε απομονωμένες περιοχές όπως αγρότες και στρατιώτες.