" Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί, μήτε μάτην'' - Αριστοτέλης, 384-322 π.χ.
'' Tell me, I forget / Show me, I remember / Involve me, I understand '' - Ancient Chinese proverb ( 告訴我,我忘記了。告訴我,我記得。涉及我,我的理解 )

- Ηλίανθοι (Sunflowers) και Μαθηματικές Αλληλουχίες

(πηγή:σταχυολόγηση από http://www.real.gr). Εκατοντάδες εθελοντές δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ''Turing's Sunflower'' (Οι Ηλίανθοι του Τιούρινγκ), του οποίου ο δικτυακός τόπος ζητά από το κοινό να τα καλλιεργήσει και να μετρήσει τις σπείρες, που σχηματίζουν οι σπόροι στις ταξιανθίες τους, δεξιόστροφα και αριστερόστροφα.
 Ο Άλαν Τιούρινγκ είχε δίκιο για τους ηλιόσπορους
Τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα υποβληθεί για έλεγχο και επιστημονική δημοσίευση, δείχνουν όμως να επιβεβαιώνουν τον Τιούρινγκ.Όπως αναφέρει από το φεστιβάλ στο Μάντσεστερ η Έιμι Φρίμπορν του Yahoo UK!, η ανάλυση των μετρήσεων σε 557 ηλίανθους (sunflowers) σε επτά χώρες δείχνει ότι ο κώδικας Φιμπονάτσι εμφανίζεται στο 82% των περιπτώσεων.
Το ενδιαφέρον είναι ότι σε 26 ηλίανθους παρατηρήθηκαν διπλές αλληλουχίες Φιμπονάτσι, και 33 άλλες περιπτώσεις εμφάνιζαν την αλληλουχία Λούκας. Η αλληλουχία αυτή είναι παρόμοια με του Φιμπονάτσι, με την έννοια ότι κάθε αριθμός είναι άθροισμα των δύο προηγούμενων, ωστόσο ξεκινάει ως 2, 1, 3, 4, 7, 11, 18, 29 κ.ο.κ. Το ανορθόδοξο ανοιχτό πείραμα διοργανώθηκε από το Φεστιβάλ Επιστήμης του Μάντσεστερ και το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας του Μάντσεστερ, προκειμένου να τιμήσουν τον ένα αιώνα από τη γέννηση του Τιούρινγκ.
O Tιούρινγκ, ως ο κρυπτογράφος που έσπασε τον κώδικα των μηχανών Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί για τις επικοινωνίες τους, πιθανότατα βοήθησε να τελειώσει νωρίτερα ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Θεωρείται επίσης πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών και επινόησε το λεγόμενο τεστ του Τιούρινγκ, με βάση το οποίο θα μπορούσε κανείς να κρίνει αν ένας υπολογιστής διαθέτει ανθρώπινη νοημοσύνη.
«Αποδείξαμε αυτό που ο Alan Turing παρατήρησε καθώς κοιτούσε μερικούς ηλίανθους (sunflowers) στον κήπο του στο Willmslow» σχολίασε ο J.Swinton, καθηγητής υπολογιστικής βιολογίας στο Μάντσεστερ. Ο τελευταίος επιστήμονας που είχε μελετήσει τη φυλλοταξία του ηλίανθου (sunflower), δηλαδή τη μαθηματική περιγραφή του άνθους του, ήταν ο Ολλανδός ακαδημαϊκός Τζ. Σουτ το 1938.