" Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί, μήτε μάτην'' - Αριστοτέλης, 384-322 π.χ.
'' Tell me, I forget / Show me, I remember / Involve me, I understand '' - Ancient Chinese proverb ( 告訴我,我忘記了。告訴我,我記得。涉及我,我的理解 )

- Οι Τουλίπες είναι Ζωντανά Απολιθώματα

(πηγή: http://www.news.gr). Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τις τουλίπες ζωντανά μοριακά απολιθώματα. Και αυτό γιατί το γονιδίωμα τους δεν έχει αλλάξει από την εποχή των δεινοσαύρων.
Τα γενετικά δεδομένα του DNA του λουλουδιού αλλάζουν περίπου 2.000 φορές βραδύτερα από αυτό των ανθρώπων.
Η έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο BMC Biology προσφέρει μια ολότελα νέα γνώση στα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την εξέλιξη των λουλουδιών. Το γονιδίωμα των μιτοχονδρίων της τουλίπας έχει έναν από τους πιο χαμηλούς ρυθμούς μετάλλαξης που υπάρχει σε ζωντανό οργανισμό.
Ορισμένα είδη τουλίπας έχουν τα ίδια γονίδια εδώ και 200.000.000 χρόνια. Τα μιτοχόνδρια είναι εκείνα τα τμήματα των κυττάρων που παράγουν την ενέργεια των οργανισμών: μετατρέπουν τα θρεπτικά υλικά σε χημική ενέργεια την οποία καταναλώνουν οι οργανισμοί για να λειτουργήσουν.
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η νέα τους αυτή ανακάλυψη θα καταστήσει το γονιδίωμα της τουλίπας “εγχειρίδιο” για την παραγωγή ανθεκτικών σοδειών για χιλιάδες είδη φυτών και λαχανικών αλλά και την προστασία ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.