" Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί, μήτε μάτην'' - Αριστοτέλης, 384-322 π.χ.
'' Tell me, I forget / Show me, I remember / Involve me, I understand '' - Ancient Chinese proverb ( 告訴我,我忘記了。告訴我,我記得。涉及我,我的理解 )

- Έκλεισαν το Κέντρο Ποσιθεραπείας στο Λουτράκι!!

Το νερό πολλών ιαματικών πηγών της χώρας μας ενδείκνυται όχι μόνο για λουτροθεραπεία, αλλά και για ποσιθεραπεία. Τα νερά των πηγών που είναι κατάλληλα για ποσιθεραπεία είναι όξινα ανθρακικά, υδροθειούχα και χλωριονατριούχα υποτονικά. Η ευεργετική δράση της ποσιθεραπείας στην υγεία είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Στο Λουτράκι, Κορινθίας, –τα γνωστά Θέρμα από την αρχαιότητα- η συστηματική εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών για λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία άρχισε το 1847. Ειδικότερα στο Λουτράκι, η  ποσιθεραπεία με ιαματικό νερό (υπόθερμο,χλωριονατριούχο, ραδιενεργό, ολιγομεταλλικό, έχει μοναδικές ιαματικές και θεραπευτικές ιδιότητες) πραγματοποιούνταν στην πηγή του Ε.Ο.Τ., που λειτουργούσε ως κέντρο ποσιθεραπείας (σήμερα, το κτίριο ανήκει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, την εταιρεία αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΟΤ που πρόσφατα έκλεισε αυτό το κέντρο ως ασύμφορο για εκμετάλλευση). Πρόκειται για ένα πανέμορφο κυκλικό κτίριο της εποχής του Μεσοπολέμου, του αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκού Δημήτρη Πικιώνη,  στην περιοχή της παλιάς λουτρόπολης. Στο εσωτερικό του κτίσματος ξεχωρίζει η πηγή, που αναβλύζει διαρκώς ιαματικό νερό μετά το σεισμό της Κορίνθου το 1921, αλλά και τα εκπληκτικά ψηφιδωτά, λαϊκής τέχνης, που κοσμούν εσωτερικά το κτίσμα από το 1935 και που είναι έργα του ζωγράφου Στέφανου Ξενόπουλου.  
Οι τοπικοί φορείς στο Λουτράκι αμέτοχοι στα τεκτενόμενα. Αμέτοχος και ο Δήμος! Ας αναλάβει κάποιος την πρωτοβουλία επαναλειτουργίας του Κέντρου Ποσιθεραπείας.