" Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί, μήτε μάτην'' - Αριστοτέλης, 384-322 π.χ.
'' Tell me, I forget / Show me, I remember / Involve me, I understand '' - Ancient Chinese proverb ( 告訴我,我忘記了。告訴我,我記得。涉及我,我的理解 )

- Γιατί όχι: Από τον Τάμεση στον Κηφισό!

(πηγή:http://www.newsbomb.gr -Επιμέλεια: Τ. Φιλιππή)
Ο γνωστός Έλληνας αρχιτέκτων - πολεοδόμος Β. Ζώτος, ανέλαβε εθελοντικά την μελέτη της ανάπλασης του Κηφισού, με την βοήθεια μιας επιστημονικής ομάδας, μελών του «Συνδέσμου Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων» (BGS). Η αρχή έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 με τη διδακτορική του διατριβή, για τον καθαρισμό και την ανάπλαση του Τάμεση, η οποία και βραβεύτηκε. Για τον Έλληνα που άλλαξε τον Τάμεση, η πρόκληση για την ανάπλαση του Κηφισού, ήρθε ως μια φυσική συνέχεια μίας καριέρας, όπου η ανάπλαση αστικών ποταμών έχει αφήσει ένα δυνατό σημάδι στην επαγγελματική του πορεία.
Ο Βρετανικός Τύπος έγραφε διθυράμβους για τον Έλληνα που επρόκειτο να αναμορφώσει το Λονδρέζικο ποτάμι. ''Χρειάστηκε ένας Έλληνας για να μας δείξει τι θα πρέπει να κάνουμε με τον Τάμεση'', ήταν ο τίτλος του Guardian.
Κατά τον κ. Ζώτο, μπορεί να γίνει ο Κηφισός ένα επίμηκες μητροπολιτικό πάρκο και συγχρόνως να αποτελέσει έναν διάδρομο κλιματισμού για την Αθήνα. ''Αν η ανάπλαση του Κηφισού γίνει πραγματικότητα, τότε η Αθήνα θα έχει κερδίσει πίσω το ποτάμι της. Θα έχει αποκτήσει ένα επίμηκες πάρκο 25 χλμ., έναν διάδρομο κλιματισμού που θα βελτιώσει το μικροκλίμα της και παράλληλα έναν πόλο τουρισμού που θα τονώσει την αξία γης των ζωνών που διασχίζει. Αξίζει να δούμε τι έχει γίνει σε παρόμοιες περιοχές διεθνώς''.
Σύμφωνα με τον Έλληνα αρχιτέκτονα - πολεοδόμο το ποτάμι μπορεί να γίνει η υδάτινη λεωφόρος της πρωτεύουσας, αλλά πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και το κοινό, προς όφελος του Λεκανοπεδίου.