" Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί, μήτε μάτην'' - Αριστοτέλης, 384-322 π.χ.
'' Tell me, I forget / Show me, I remember / Involve me, I understand '' - Ancient Chinese proverb ( 告訴我,我忘記了。告訴我,我記得。涉及我,我的理解 )

- και Εμείς για άλλα...Τυρβάζουμε!

(πηγή: http://www.econews.gr). Φωτοβολταϊκά πάνελ σε στέγες αστυνομικών τμημάτων, σχολείων, ακόμα και χώρων στάθμευσης απορριμματοφόρων συνέβαλαν στον τριπλασιασμό της εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος στο δήμο της Νέας Υόρκης. Στις αρχές Απριλίου, ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση έργων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε δέκα κτήρια ιδιοκτησίας του δήμου, τα οποία αύξησαν τη συνολική ισχύ σε 648 Κιλοβάτ, ικανή να ηλεκτροδοτήσει 143 νοικοκυριά και να εξοικονομήσει 205 μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
Τα δέκα νέα συστήματα χρηματοδοτήθηκαν με κονδύλια του φορέα Αποκατάστασης και Επανεπένδυσης των ΗΠΑ και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του δημάρχου, η οποία έθεσε 400 περιβαλλοντικούς στόχους ως τα τέλη του 2013.
Η πρωτοβουλία έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας Mage Solar για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ουρανοξύστη του Μανχάταν. O Δήμαρχος αποκάλυψε επίσης ότι η Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει ένα διήμερο μαραθώνιο «κομπιουτεράδων» (hackathlon) το προσεχές καλοκαίρι. Στην εκδήλωση με τίτλο ''Reinvent Green'' προγραμματιστές και σχεδιαστές θα χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές βάσεις δεδομένων της Νέας Υόρκης για να αναπτύξουν εργαλεία και εφαρμογές που θα βοηθήσουν τους κατοίκους να υιοθετήσουν περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές.