" Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί, μήτε μάτην'' - Αριστοτέλης, 384-322 π.χ.
'' Tell me, I forget / Show me, I remember / Involve me, I understand '' - Ancient Chinese proverb ( 告訴我,我忘記了。告訴我,我記得。涉及我,我的理解 )

- Απαγόρευση Κοπής των Αρωματικών Φυτών της Κρήτης

(πηγή:http://www.newbeast.gr ). Στη λήψη μέτρων για την προστασία αρωματικών φυτών της Κρήτης όπως η μαλλοτήρα, η μαντζουράνα, το φασκόμηλο και η ρίγανη, προχωρά η διεύθυνση δασών
Στην ίδια διάταξη αναφέρεται ότι απαγορεύεται η συλλογή για εμπορία μαλλοτήρας, ματζουράνας, φασκόμηλου και ρίγανης σε όλες τις περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο προστασίας της φύσης Natura 2000, ενώ η κοπή των συγκεκριμένων φυτών επιτρέπεται για μικρές ποσότητες μέχρι 500 γραμμάρια ανά είδος για την κάλυψη ατομικών αναγκών την εποχή της ανθοφορίας με την χρήση ψαλιδιού και μαχαιριού χωρίς να κόβονται όλοι οι βλαστοί.
Εκτός του δικτύου Νatura και μετά από άδεια της δασικής υπηρεσίας επιτρέπεται η κοπή αυτών των ειδών για εμπορία, αλλά σε ποσότητες που θα ορίζονται από την σχετική άδεια. Το μέτρο της απαγόρευσης για μια πενταετία αρωματικών φυτών κρίθηκε αναγκαίο δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση αυτών των ειδών που λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων είναι περιζήτητα στην αγορά.
Χανίων. Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε ρυθμιστική δασική-αστυνομική διάταξη με την οποία για τα επόμενα πέντε χρόνια απαγορεύεται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η εκρίζωση και ολοκληρωτική κοπή των βλαστών παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρυγάνου και πόας».